IrDA   zodpovězená otázka

VB.NET

Dobrý den, mám VB .Net 2008 a .net FR. 3.5. Chtěl jsem dělat nějaký projekt s komunikací přes infraport. Ovšem nemohu nikde najít knihovnu system.net.irda.dll. Stáhl jsem ji tedy a přidal do referencí (bez problému), avšak při spuštění hází (Nelze načíst soubor nebo sestavení System.Net.IrDA, Version=1.0.5000.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=969db8053d3322ac, Retargetable=Yes nebo jeden z jejich závislých prvků. Zadaný název sestavení nebo základ kódu byl neplatný. (Výjimka na základě hodnoty HRESULT: 0x80131047))

Zkoušel jsem dva jiný soubory ale výsledek byl stejný. Zkošel jsem i tuto knihovnu zaregistrovat avšem bez úspěchu.

Nemáte někdo vysvětení proč není tato knihovna k dispozici popř proč nejde načíst?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

.NET knihovna se nijak neregistruje jako například COM rozhraní, nechápu jak vás něco takového mohlo napadnout.

Kdybyste pořádně koukal do dokumentace, zjistil byste, že knihovna System.Net.IrDA je pouze pro následující platformy: Windows CE, Windows Mobile for Smartphone, Windows Mobile for Pocket PC, tedy pro mobilní zařízení a zařízení s Windows CE. Na běžných Windows to nelze použít.

Pokud potřebujete pracovat s infraportem, nastavte ho tak aby byl přístupný jako virtuální sériový port a pak s ním pracujte pomocí System.IO.Ports.SerialPort.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Prosim mohl by mi někdo poradit, jak se to dělá s tím infraportem.

Zkoušel jsem něco jako:

Dim Inf as Infraport
Inf = New System.IO.Ports.SerialPort

ale nefunguje to. V céčku bych to asi přetipoval

Irda Inf;
Inf = (*SerialPort)Inf;

Dobře dělám si srandu takhle to asi nepůjde. V ovládacích panelech na vistach jsem to nenašel a přítel Gúgl mi moc nepomohl. Takže nastavuje se to specialním programem, v ovladacích panelech nebo je na to nějaký kód???

Pouze doplním, že by jsem chtěl nahradit komunikaci přes seriový port mé aplikace s jednočipem typu 8051 infračerveným přenosem a nastavení IrDA na VirtualCom by mi to velice usnadnila. Rozhodně lepší než implementovat na mcu všech vrstvy IrDA(IrLAP, IrLMP, TinyTP).

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback