Řazení sloupců v dataGridViewu   zodpovězená otázka

VB.NET

Zdravím, mám dataGridView do kterého uživatel načítá data přes SQLclienta z SQL serveru. Uživatel může řadit sloupce a může i přehazovat jejich pořadí. Problém ale je že při znovunačtení dat přehozené sloupce zůstanou tak jak chtěl uživatel, ale řazení podle sloupce se zruší. Poradil by někdo jak na to vyzrát?:)

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Někam si uložit nastavení řazení je ten nejjednodušší způsob.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

To ano, ale spíš mi příjde divné že jedno řazení se zachová a druhé ne.

Hledal bych, kde nebo čím "řazení podle sloupce se zruší" - standardně se novým naplněním tabulky řazení zachová.

Tak už jsem na to přišel. Když nadeklaruju dataTable tak aby byla platná v celém modulu, zachová se i řezaní záznamů. Ale je pro mě záhada proč se zachovalo pořadí sloupců ale ne řazení záznamů když platnost dataTable byla pouze na úrovni procedury která načítala data.

Probůh jen né do modulu! Modul je statická třída, což znamená že se její instance udržuje po celou dobu chodu aplikace.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback