listview - klikání   zodpovězená otázka

WinForms

Dobrý den,

mám asi úplně hloupý dotaz, ale jak můžu v komponentě listview testovat dvojklik levým tlačítkem myši a klik pravým tlačítkem myši na jednotlivé položky? stačí mi jen zjistit, na kterou položku se klikalo a jakým způsobem. Díky moc za každý příspěvek.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

V události MouseClick zjistíte, zda byl pravý klik pomocí e.Buttons a událost MouseDoubleClick hlídá dvojklik. O jakou položku se jedná zjistíte přes ListView.SelectedItems(0). Pozor: SelectedItems(0) může být taky Nothing, když není vybrán žádný prvek, takže to si nezapomeňte ohlídat, abyste přenešel NullReferenceException.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Díky moc, přesně to jsem chtěl vědět.

:D Nečekal jsem, že to bude tak jednoduché.

K záležitosti předcházení NullReferenceException bych ještě doplnil, že můžete zjistit, že tam nic není, když SelectedItems.Count je rovno nule.

To vím, ale když klikám na položku, tak se nejprve označí a až pak se provede kód, NullReference zde tedy nehrozí (teda mi to ještě chybu nehodilo). Každopádně díky moc za rychlé reakce!

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback