detekce USB   otázka

C#

zdravím,

jde nějak detekovat připojený disk v USB? Spustí to nějakou událost?

Mám zařízení bez monitoru, které snímá data a čas od času k tomu někdo připojí USB flashku, aby stáhnul data. Toto bych rád zautomatizoval.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Pokud máte tu možnost, doporučil bych do flashky zabudovat autorun program na pozadí, který by spustil program v počítači. Zjistit takovou událost je totiž poměrně složité.... Možná by se dal využít FileSystemWatcher, každopádně se asi budete muset zanořit do Windows API

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Zkuste toto:

http://www.codeproject.com/KB/system/Dri...

Ten článek je dost dobrý, bude se hodit...

díky moc, to je přesně to co potřebuju..

dají se v konzolové aplikaci zachytávat zprávy (WM_DEVICECHANGE)?

Bohužel, v článku je to řešeno tak, že si komponenta (nebo třída, nejsem si teď jist co tam je) vytvoří Top-Level formulář, který ihned po inicializaci skryje. Ten formulář zprávy přijímat bude, ovšem viditelný nebude.

to jsem pochopil, já se však ptal, zda je možno odchytávat zprávy v konzolové aplikaci...

A já jsem odpověděl, že bohužel ne, ale že existuje řešení, a tím je vytvoření toplevel formu, který je odchytávat bude a posléze aplikaci předá. To je to, na co jste se ptal, ne?

ok

Pro úplnost - ve winapi existuje něco, čemu se říká message-only window, což je takové "polookno" - jediné, co má, je smyčka zpráv. A pomocí toho se dělají podobné věci bez toho, aby se musely alokovat všechny systémové zdroje pro "plné" okno. Což je asi menší možné řešení, protože tu smyčku zpráv pro zachytávání zpráv prostě potřebujete.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback