Vliv stylu windows na zobrazení aplikace   otázka

VB.NET, WinForms

Zdravím, právě jsem dodělal jednu aplikaci a zjistil jsem jednu zenpokojivou věc. Uživatelé mají Windows XP profesionál a docela dost jich má nastavený styl jako tuším windows 2000. Myslel jsem že to bude mít vliv pouze na okno aplikace jako takové, ale aplikace samotná poběží korektně. Zjistil jsem ale že například některé groupBoxy mají být transparentní a přenastavily se ale hlavně některá tlačítka jsou posunutá a celkově je zkažen celkový dojem z aplikace. Mohl by mi někdo poradit jak se toto v praxi řeší?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Změna motivu má za normálních podmínek na Windows Forms 2.0+ aplikaci vliv pouze na vzhled, nikoliv na velikost a umístění. Takže řešit se to nemusí. Použití motivů ve Windows Forms aplikacích lze globálně zakázat ve vlastnostech projektu, nebo podrobněji pomocí Application.VisualStyleState.

Zjistil jsem že potížedelají pouze prvky umístěné na tabControlu. Všechny ostatní jsou v pořádku. Ale nemůžu přijít na to čím to je.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback