Dobrý den, jsem v ASP.NET začátečník, projel jsem už celé diskusní fórum o ASP.NET i články pro začátečníky - bohužel jsem odpověď nenašel a tak zakládám toto téma. Rád bych vědel, jak vypsat data z databáze, pokud je mezi tabulkami vztah 1:N (případně M:N). Vysvětlím na jednoduchém příkladu: 1.tabulka: Vydavatel, 2.tabulka: Autor, 3.tabulka: Název CD, 4.tabulka Název Skladby. Rád bych postupně (pomocí několika SELECTů) vypsal info o autorovi, vydavatelství, k tomu přiřadil všechna autorova alba s výpisem skladeb z alb. Pokud však použiju komponentu DataList, DetailsView nebo GridView, vypíšou se mi nejdřív všichni autoři, pak všechna vydavatelství atd... Mám aplikaci napsanou v ASP a tam jsem to řešil uložením vyselektovaných dat do proměnné a následným vypsáním přes
If IsArray(promennaA)= true Then
for a=lBound(promennaA,2) to uBound(promennaA,2)
If IsArray(promennaB)= true Then
for b=lBound(promennaB,2) to uBound(promennaB,2)
Response.Write promennaB(b,0)
next
End if
next
End if
dá se nějak v ASP.NET dosáhnout něčeho podobného? Nebo jestli mě můžete nasměrovat na zdroj, jak se to dá řešit, budu velice rád. Druhý, už tak nepodstatný, problém mám s designem, kde se mi zápatí s textem zápatí nezobrazí vespod obrazovky, ale tam, kde normálně končí obsah předchozího elementu, čili hned pod obsah a můžu používat styly CSS (height:100%) jak chci.
<table style="height:100%">
<tr><td>zahlavi</td></tr>
<tr><td style="height:100%">obsah</td></tr>
<tr><td>zapati</td></tr>
</table>
Pokud by mi mohl někdo poradit, případně nasměrovat, budu velice rád. Už se s tím trápím několik dní... Děkuji
|