Editovanie Cell v DatagridView   otázka

VB.NET, WinForms

Ahojte mám takýto problém.

Mám v DataGridView tabuľku, do ktorej pomocu čitačky čiarových kódov ukladám PartNo a SerNo. Po zadaní PartNo sa prepnem na stĺpec SerNo. Po zadaní SerNo, ak je nutné, vytvorím nový riadok a predvyplním PartNo. Prepínam to v udalostnej procedúre CellEndEdit. Akonáhle však pri editovaní bunky kliknem myškou na inú bunku, program mi spadne.

Private Sub ptGrid_CellEndEdit(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.DataGridViewCellEventArgs) Handles ptGrid.CellEndEdit
        With ptGrid
            Select Case e.ColumnIndex
                Case 1
                    PnoText.Text = .CurrentCell.Value
                    .CurrentCell = .Item(2, e.RowIndex)
                Case 2
                    If (.CurrentCell.Value <> "") Then
                        If (e.RowIndex = .RowCount - 1) Then
                            .Rows.Add(1)
                            Pocet += 1
                            .Item(0, e.RowIndex + 1).Value = Format(Pocet, "0000")
                            .Item(1, e.RowIndex + 1).Value = PnoText.Text
                        End If
                        .CurrentCell = .Item(2, e.RowIndex + 1)
                    End If
            End Select
        End With
    End Sub

Ďalšou chybou je, že ak sa pohybujem v DataGride, po zadaní PartNo sa má kurzor presunúť na SerNo v tom istom riadku. Ale deje sa tak iba v poslednom riadku. V ostatných (.RowIndex < .RowCount - 1) sa kurzor vždy posunie o riadok nižšie. Vedel by mi niekto poradiť ako ošetriť tieto chyby? Veľmi pekne ďakujem.

PS: stĺpec s indexom 0 je len ako počítadlo

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Kde přesně to padá? Na jakém řádku? Co to hlásí za chybu?

Padá to na riadku, kde sa do CurrentCell priraďuje Item, ale iba v prípade, že je bunka v edit mode a užívateľ klikne na inú bunku.

.CurrentCell = .Item(2, e.RowIndex)

a vypíše to chybu : "Operation is not valid because it results in a reentrant call to the SetCurrentCellAddressCore function". Asi chápem, prečo sa tak stane, ale neviem to (okrem On Error) ošetriť.

Pozeral som aj po nete ale absolutne nic som nenasiel. Ak by mi vedel niekto len trosku pomoct, budem moc moc povdacny.

Michal Stratilík

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback