Naplnění comboboxu z textoveho souboru   otázka

VB.NET

Dobrý den,

řeším problém mám textový soubor a v něm řetězce textu každý řetězec je oddělen znakem ";" potřebuji naplnit combobox těmitořetězci aby jeden řetězec byl jednou položkou v comboboxu

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Najděte si tu plnění ComboBoxu, čtení souboru a práci s textovými řetězci. Vše tady je a slouží k tomu, kdo se chce něco naučit. Kdybyste chtěl, aby někdo za vás dělal vaši práci, pak jste tu omylem.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Všechno zde sem si přečetl ale pořád nevím jak to udělat, každý nemá takové programatorské myšlení byl bych radši za nějakou konstruktivni odpověď nebo alespoň pošoupnutí správným směrem jinak nechci aby za mě někdo dělal práci copak jsem tu napsal "dejete mi hotový kód děkuji"?

- zkuste načíst textové řetězce do proměnné třeba strRetezce.

- pomocí:

Dim strElements As String() = strRetezce.Split(";"c)

si rozdělíte řetězec na jednotlivé položky a pak již stačí v cyklu postupně přistupovat k jednotlivým položkám.

Děkuji to je přesně ono přitom já sem myslel že to bude slořitějšší

Pokud vám šlo pouze o rozdělení řetězce a ostatní, tj. jeho načtení ze souboru a naplnění ComboBoxu máte, pak jsem to z dotazu nepoznal a snaha vás "pošoupnout" vám mohla připadnout jako šikana. Vycházel jsem z toho, že máte pouze textový soubor a víc nic. Omluvte mě.

Pravda, nenapsal jste "dejete mi hotový kód děkuji". Napsal jste "potřebuji" a v podstatě hotové řešení - nečtěte vše najednou, řešte jeden problém po druhém s tím, že přečtené vyzkoušíte. Narazíte-li na konkrétní problém, pak se vám na dotaz a nejlépe s uvedením "neposlušného" kódu jistě pomoci dostane.

Snažím se vás pošoupnout správným směrem, necháte se?

Raději jsem to tedy svůj projekt začal dělat způsobem který je popsán v jednom návodu zde je to to účetnictví, ale vykytl se jeden problém mám tento kód

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
        Dim soubor As New IO.StreamReader("realmy.txt")
        While Not soubor.EndOfStream
            Dim nazev As String = soubor.ReadLine()
            Dim ipadresa As String = soubor.ReadLine()

Dim polozka As New ListViewItem()
            polozka.SubItems.Add(nazev)
            polozka.SubItems.Add(ipadresa)
            ListView1.Items.Add(polozka)

Ale potom se mi v seznamu načte vždy jen první řádek ze dvou a nevím proč

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback