Z aplikace pak potřebujete správný Connection String pro pripojeni k MSSQL Serveru 2005 Express "Data Source=10.0.0.100,1433\sqlexpress;Initial Catalog=Zakaznici;User ID=RemoteUser; Password=blablabla providerName="System.Data.SqlClient" /> IP adresu nahradíte IP adresou PC na kterém běží MS SQL Server Initial Catalog je název výchozí DB, ke které se připojujete 1433 je Default port na kterém SQL Server naslouchá Predtim je treba na PC kde bezi SQL Server udelat nasledujici: 1. Nastavit v SQL Server Configuration Manageru TCP/IP Protocol - IP adresa plus port 1433 2. V SQL Server Surface Area configuration zkouknout popr. nastavit parametry pro Remote Connections 3. V registrech nastavit HKEY_LOCAL_MACHINE Software Microsoft atd. Login mode na 2 (Nebím jestli je to nutné, ale v průběhu experimentů jsem to tak nastavil) 4. V SQL SERVER Management Studiu vytvorit scriptem nebo naklikat Login pro SQL Server s nazvem treba RemoteLogin a v kazde databazi ke ktere se hodlate pripojovat pak vytvorit uzivatele treba s nazvem RemoteUser (na nazvech nezalezi) a propojit je prikazy
USE nazev_databaze;
ALTER USER RemoteUser WITH LOGIN=RemoteLogin;
5. Tamtez priradit vzniklemu databazovemu uzivateli prava SELECT, UPDATE atd. Nechť mě odborníci nechytají za slovo, ale takto jsem to před půl rokem po osmi hodinách vylaboroval a vše chodí na různých PC i serverech bez problémů.
|