Sice mám zvláštní talent volit častěji než by mi bylo milé ty nejhorší způsoby návrhu, ale Server Explorer vůbec nepoužívám. Používám návrhové zobrazení formuláře POUZE pro vložení a rozmístění ovládacích prvků a nastavení těch základních designových vlastností (Anchor, Dock, Font, BackColor...). Veškerý kód týkající se databáze potažmo DataSetu a dalších komponent (zejména BindingSource, ten se mi moc líbí...) a napojení na komponenty formuláře píšu sám ručně. Přiznám se bez mučení, že ConnectionString mám v app.config a Váš předchozí příspěvek mě navedl na další experimenty. Zjistil jsem, že pokud zobrazím formulář v návrhovém zobrazení, data v mřížkách pocházejí z aktuálních hodnot skutečné podkladové databáze a to i tehdy, když změním v app.config ConnectionString na nesmyslnou hodnotu. Nechápu. Ale mohlo by to vysvětlovat skutečnost, že druhý formulář s jedním datagridview funguje OK, protože v něm v ručně psaném kódu (odkud nepochybně návrhové zobrazení aniž ho o to prosím vyčmuchá na co je vlastně daná komponenta navázána) nemám název tabulky, ale posílám ho tam variabilně pomocí parametru. Jinak budu velice rád když mi poradíte (nebo odkážete na nějaký informační zdroj) JAKÝ je nejlepší způsob vytváření uživatelského rozhraní pro db aplikaci. Učím se to pár měsíců metodou pokus omyl...
|