Datový typ sloupce v dataGridView   zodpovězená otázka

VB.NET, WinForms

Zdravím, mohl by mi prosím někdo poradit jak zjistit datový typ určitého sloupce v dataGridView (zda to je int, varchar atd.)

Vím že u dataTable to jde takto:

Dim datovyTyp as string

datovyTyp=dtVysledek.Columns(0).DataType

Ale přímo u dataGridView nic jako DataType nemám. Potřebuji to do procedury která exportuje data v momentě když jsou načtená a já už nemám jak předat původní dataTable která naplnila dataGridView.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nejde to a je to logické, protože zdroj dat pro DataGridView nemusí být nutně databáze.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Já vím že zdroj nemusí být databáze, ale měl jsem zato že každý sloupec v dataGridVuew má určitý datový typ (implicitně string) ať jsou data načítána odkudkoliv.

Každopadně děkuji za odpověď.

Každý sloupec daného řádku, přesněji řečeno buňka, má hodnotu zapouzdřenou v typu Object z důvodu univerzálnosti. Můžete zjistit typ této hodnoty pomocí vlastnosti DataGridViewCell.ValueType, ovšem jsou to Frameworkové datové typy, nikoliv SQL datové typy.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Děkuji

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback