Prenos zmeny udajov   otázka

VB.NET

Caute, popisem vam mojo asi banalny problem, ale akosi si s nim neviem rady:

takze mam form1 na nom mam datagridiew s udajmi o uzivateloch.

ak kliknem na konkretny riadok, tak sa mi otvori form2 a na nom mozem editovat detaily konkretneho uzivatela.

moj problem spociva v tom, ze ako nastavit aby ked po editacii udajov na forme2 ulozim udaje, aby sa zmena prejavila aj na forme1?

predpokladam ze treba nieco refreshnut, ale zatial som neprisiel nato co :-)

vdaka pekne

cujan

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Chtělo by to aby jste nám popsal jakým způsobem dostáváte data do datagridViewu, jak je předáváte do druhého formuláře a jak probíhá editace záznamů.

Takhle se dost těžko radí.

no data preberam tak ze mam vztvoreny dataset a pridany na kazdy form. napr.uzivateliaDataset a pomocou neho nacitavam udaje na jeden ja druhy form.

Dufam ze to bude relevantna odpovad, mam v tom trosku este chaos, tak sa dopredu ospravedlnujem ked napisem nejaky blud, ale snazim sa opisat holu realitu :-)

vdaka

cujan

caute, moze sa niekto pozriet na ten moj problem? Dost mi to suri.

vdaka

cujan

Refreshnout je třeba odpovídající zdroj dat toho "hlavního" formuláře. Co používáte jste nenapsal, ale může to být dataset, list, IQueryable, objekt ... prostě řada věcí.

Cau, pouzivam dataset, a ked ho refreshnem tak sa tie udaje nacitaju nanovo do gridu autmaticky alebo je potrebne refreshnut este aj grid?

vdaka

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback