DataGridView   zodpovězená otázka

VB.NET

Dobrý den, potřeboval bych pomoct ohledně databázové aplikace.Doufám ,že vás můj dotaz nenaštve,ale fakt si nevím rady(Dnes mi to nemyslí,klátí mě chřipka).Můj program funguje tak že do DataGridView načtu svou databázi *.mdb .V programu mam tlačítko a textbox (vyhledávaní položek v datagridview).Vyhledávání mi normálně funguje ,ale chtěl bych nalezenou položku (její název) vypsat to textboxu a ne zobrazovat v datagridview.Ještě příkládám kód svého vyhledávání.

Public Function searchDataGrid(ByVal Sqlstring As String)
        Dim OleDbConn As OleDb.OleDbConnection = New OleDb.OleDbConnection(ConnString)
        OleDbConn.Open()
        Dim MyDataSet As DataSet = New DataSet()
        Dim MyOleDataAdapter As OleDb.OleDbDataAdapter = New OleDb.OleDbDataAdapter()
        MyOleDataAdapter.SelectCommand = New OleDb.OleDbCommand(Sqlstring, OleDbConn)
        MyOleDataAdapter.Fill(MyDataSet)
        Me.Datagridview1.DataSource = MyDataSet.Tables(0)
        MyOleDataAdapter.Dispose()
        MyDataSet.Dispose()
        OleDbConn.Close()
        OleDbConn.Dispose()
    End Function
    Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        Dim MyOleDataAdapter As OleDb.OleDbDataAdapter = New OleDb.OleDbDataAdapter()
        searchDataGrid("Select * from Jmena where Jméno = " & "'" & txtName.Text & "'")

ProgressBar1.Value = 0

End Sub

Všem děkuji za připadné rady.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Moc jsem nepochopil co vlastně chcete. Potřebujete vůbec ten datagridView nebo si potřebujete jenom stáhnout data do dataTable a vybrané záznamy zobrazovat jinak (například přes ty textboxy) ?

Jinak pokud potřebujete zobrazit označenou buňku v dataGridViewu tak to se dělá takto:

Dim text As String = Me.dataGridView1.CurrentCell.Value

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Děkuji moc za kód určítě ho využiji:) Divim se ,že mě to nenapadlo.

Teď ještě o co mi šlo. Načtu databázi (konkrétně tel.seznam chce to ségra) a když bude mít mnoho záznamů tak sem udělal vyhledávání a šlo mi oto že jsem chtěl nalezená data načíst do textboxů (jako jméno , číslo .... )

Načítání do textBoxů mi příjde zbytečné. Nechal bych to v dataGridView s tím, že máte 2 možnosti jak data filtrovat. Buď si uděláte select do kterého dosadíte podmínku dle potřeby a z databáze si vytáhnete jen to co vás zajímá a nebo si načtete všechno a pomocí filtrování v dataTable zobrazíte jen požadované záznamy (ale ostatní zůstanou načtené, takže můžete měnit parametry podle kterých se bude filtrovat bez nutnosti se znovu připojovat k databázi)

dataTable.DefaultView.RowFilter = ("telefon='123456'")

(nejsem si 100% jistý těma jednoduchýma uvozovkama, ale myslím že tam mají být)

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Děkuji za vyjasnění , jsem Vám opravdu vděčný.Mé zkušenosti z databázovými aplikacemi jsou mizivé,takže tyto informace mi rozšiřují obzory :) fakt dík.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback