SQL Server 2005 - cizí klíče   zodpovězená otázka

SQL, Databáze

Dobrý den.

Programuji desktopovou aplikaci a používám VB2005 EE, SQL Server 2005 EE a NET Framework 2.0. Data načítám pomocí SQLDataAdapteru do DataSetu a na jeho objekty DataTable v kolekci Tables (někdy přes BindingSource) mám pověšené formulářové komponenty (povětšinou DataGridView). Zajímalo by mne, zda lze z podkladové databáze v SQL Serveru nějak získat kromě samotných dat a informacích o primárních klíčích tabulek, i další údaje, zejména informace o cizích klíčích, eventuelně tzv. Extended Properties tabulek a sloupců.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Jakákoliv komunikace s Microsoft SQL Serverem probíhá pomocí Transact-SQL jazyka. Ten také nabízí řadu možností, jak získat informace o databázovém serveru, či o databázích a tabulkách. Slouží k tomu systémové pohledy a procedury.

Všechny systémové pohledy informačních schémat jsou popsány zde: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/...

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Asi jsem se trochu špatně vyjádřil. Pouhým nastavením vlastnosti "MissingSchemaAction" SQLDataAdapteru na hodnotu "MissingSchemaAction.AddWithKey" se při provedení metody Fill nastaví vlastnost PrimaryKey u příslušné DataTable dle primárního klíče z podkladové databáze. Šlo mi o to, zda nelze obdobně jednoduše nastavit třeba kolekci ExtendedProperties u DataTable popř. jednotlivých sloupců.

Omlouvám se, zapomněl jsem se přihlásit. Doporučený odkaz jsem prostudoval a tím pádem už vím jak na to. Děkuji.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback