Přiznám se, že tak trochu nechápu konzistenci Vašeho dotazu (porovnám-li příspěvek níže). Ani netuším, jak si vyložit Váš dotaz, že potřebujete dostat P(9,0,1,8,0,6,1,8,0,3,0,0) Případně P(90, 18, 06, 18, 300) Jedná se o pole, které v jednotlivých prvcích obsahuje jednotlivé číslice? (pak ale nevím, jak si vyložit ten druhý řádek, kdy máte v jednotlivých prvcích 2, resp. 3 číslice). Proto se předem omlouvám, budu-li odpovídat na něco jiného, ale vycházím ve své odpovědi z Vaší poslední věty:Zatím se mi to povedlo použe převedením čísla na string a postupným načítáním. Je toto řešení správné, nebo existuje jednodušší cesta? Jestli tedy máte někde dlouhé číslo (jako posloupnost jednotlivých číslic) a chcete je vložit do pole tak, aby každý prvek pole ukazoval na právě jednu číslici, pak vězte, že můžete použít jednoduché:
Dim moje_pole_cisel as String
moje_pole_cisel = "901806180300" ' nebo to načtete přímo příkazem "ReadLine z Vašeho souboru - z toho Vám automaticky vypadne text
' no a to je vše
'zadáte-li totiž
msgBox(moje_pole_cisel(3))
' pak Vám to vypíše číslo na pozici 3, tedy osmičku (zkrátka chová se to jako pole znaků)
nevím, jestli Vám to je k něčemu, protože sice ty "stringy" můžete za sebe naskládat v libovolném množství (a obdržet tak libovolně dlouhé "číslo" (spíše zápis čísla), ale je nutné vést v patrnosti, že je to uloženo jako text (nebo pole znaků, jak chcete). Tzn. budete-li s tím chtít dále pracovat i jinak než pouze vytisknout, budete si muset jednotlivé znaky při případných výpočtech přetypovávat na Int.
|