Nejradsi bych se propad do zeme ..... Diky Jsem si skoro jisty ze jsem to zkousel, ale ja to vzdycky skousel uz rovnou s LIKE a tady mi to opet nechce porovnavat, nevite proc? Mam formular s jednim CHECKEDLISTBOXem a jednim CHECBOXem a tady ty udalosti Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load With Me.CheckedListBox1 .Items.Add("I/05") .Items.Add("II/05") .Items.Add("III/05") .Items.Add("IV/05") .Items.Add("I/06") .Items.Add("II/06") .Items.Add("III/06") .Items.Add("IV/06") .Items.Add("I/07") .Items.Add("II/07") .Items.Add("III/07") .Items.Add("IV/07") End With Private Sub CheckBox1_CheckedChanged(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles CheckBox1.CheckedChanged With CheckedListBox1 For i As Integer = 0 To .Items.Count - 1 MsgBox(.Items(i)) If .Items(i).ToString Like "I./*" Then MsgBox(.Items(i)) End If Next End With End Sub Ten kod pro CHECKBOX by mel vybrat vsechny "jednickove" etapy (I./05, I./06, I./07) ale LIKE to nevyhodnoti jako True ale jako False, i kdyz mi MsgBox pred tim porovnanim vrati text "I./05" Kdyz to napisu do okna Immediate (? "I./05" LIKE "I./*") tak to vyhodnoti spravne, z cehoz usuzuji, ze mam nejaky spatny datovy typ, ale nepomohla ani funkce CStr. Tak nevim :-( Diky
|