PHP   zodpovězená otázka

Offtopic

Rozumí z vás někdo PHP? Mám stránku (v HTML) a potřeboval bych na ni pomocí <?php include ("neco.php"); ?> vložit další kód (taky v HTML).

Vytvořím si soubor neco.php a do něj vložím

<li>
<h3>O nás </h3>
<ul>
	<li><a href="html/onas_kontakt.html">Kontakt</a></li>
	<li><a href="html/onas_napsat_zpravu.html">Napsat zprávu </a></li>
</ul>
</li>

Do stránky ke se má zobrazit kód ze souboru "neco.php" vložím:

<ul>
<?php include ("neco.php"); ?>
<li>

Jenže když stránku otevřu v prohlížeči tak se mi nezobrazí kód ze souboru neco.php, ale

<ul>
<?php include ("neco.php"); ?>
<li>

Nevíte někdo co s tím? Nebo to v (X)HTML nefunguje?

Díky za případné odpověďi.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Už jsem na to přišel. Přejmenoval jsem ztránku na kterou se to vkládá na "index.php" místo "index.html".

Můžu to ubec takhle udělat? Takhle změnit koncovku když v *.php souboru je HTML kód?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Než začnete s nějakou technologií pracovat, je dobré se naučit a někde si přečíst alespoň základní principy toho, jak to funguje. Samožřejmě že je nutné souboru dát příponu php. Když má stránka příponu html, webový server netuší, že v ní může být PHP kód, takže se ji ani nesnaží interpretovat a rovnou ji pošle. Když má příponu PHP, tak vše funguje tak, jak má.

Přípona PHP neříká, že ve stránce nesmí být HTML, přípona PHP jen říká, že ve stránce mohou být (ale nemusí) kusy kódu v PHP v blocích <?php ... ?>.

Kolem PHP skriptů v principu nemusí být HTML, ale cokoliv jiného. Pokud chcete psát webové stránky, tak se tam ale samozřejmě HTML dává. Co není uvnitř sekcí <? ?>, to se prostě jen opíše na výstup, co je uvnitř těchto sekcí, to se provede jako PHP kód a na výstup jde to, co se vypsalo v PHP příkazem echo.

Radím vám dobře, přečtěte si něco o tom, jak PHP vlastně funguje. Evidentně netušíte ani základní principy a to vás samozřejmě brzdí a zdržuje. Je nutné o tom něco vědět.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Právě o tom něco čtu :) Já jsem právě myslel že pokud je v dokumentu <? ?> tak to vyhodnotí php script.

Ale je vlastně logický že server nebude prohledávat každej soubor jen aby zjistil jestli obsahuje řetězec <? ?>

A tykejte mi, prosím...

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback