Problém se vzdáleným připojením jako takovým není. Nesnažím se už ve VB cokoli "naklikat" (to pro vzdálené připojení myslím ani nejde) ale i z jiných důvodů se snažím veškerý kód pro práci s databází psát "ručně" včetně správného Connection stringu v app.config. Vzdálené připojení mi funguje skvěle, ale jelikož jsem měl možnost ho doposud testovat pouze mezi dvěma stroji, na kterých byl shodou okolností MS SQL Server nainstalován a tím pádem na obou běžely příslušné služby, nebyl jsem si jistý, jak se to bude chovat, když na vzdáleném PC bude jenom .NET Framework. Jinak pro vzdálené připojení jako takové jsem ještě nastavoval v registrech HKEY_LOCAL_MACHINE Software Microsoft atd. Login mode na 2 a v SQL Server Configuration Manageru TCP/IP Protocol pro Network configuration IP adresu plus port 1433. Ještě bych Vám (oběma Tomášům) chtěl touto cestou moc poděkovat za Vaše rady a články, které jsou pro mě nenahraditelným zdrojem poznatků při poznávání zákoutí prostředí VB.NET a přilehlého okolí, zejména MSSQL.
|