Intrinsics   zodpovězená otázka

VB.NET

Dobrý večer. V .Net existují Classes,Interfaces,...,Intrinsics a Enums. Mohl by mi někdo z vás osvětlit ty poslední dva pojmy? Co v překladu znamenají(pokud je lze přeložit)? Jsem začátečník a narazil jsem na Intrinsics při pátrání, jak využít datum v DateTimePickeru. Mimochodem, pořád mi nejde do hlavy, jak se vlastně tvoří složitější, "neučebnicové" zdrojáky. Možná nejsem sám, kdo se setkal s tím, že po projití učebnice,najednou zjistí, že informace v ní obsažené jaksi nestačí.Když chci realizovat složitější nápady,prohledávám internet a .Net Framework na MSDN nebo Object Browser.Je to opravdu tak, že je psaní kódu občas detektivní práce a občas opisování? Nebo existuje nějaká učebnice, ve které je domrtě úplně všechno? Začal jsem učebnicí VB.Net krok za krokem od Michaela Halvorsona. Ale když jsem pátral po nějaké pokračovací učebnici, kterou bych na tu první nějak navázal,žádnou jsem nenašel.Je pravda, že zatím se mi všechno daří nějak uhrát celkem se ctí (i díky tomuto webu a tak mockrát díky za něj!), ale i tak ... Někdy je to šílený.Spíš si myslím, že je to mou neznalostí.

Díky za odpověď

Marcel

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Class je třída, Interface je rozhraní (základní prvky objektově orientovaného programování). Enum je výčtový typ. Například pokud chcete do proměnné ukládat různé stavy něčeho a nechcete si pro každý stav pamatovat číslo, použijete enum. Nejdřív si ho někde nahoře nadefinujete:

Enum Ovoce
    Jablko = 1
    Hruska = 2
    Svestka = 3
End Enum

A pak si můžete udělat proměnnou typu Ovoce:

Dim o As Ovoce = Ovoce.Jablko

Je to stejné, jako kdybyste měl proměnnou typu Integer a do ní ukládal přímo čísla 1, 2, 3, ale je to přehlednější a nemusíte si pamatovat, co které číslo znamená.

Jinak knížka VB.NET krok za krokem od M. Halvorsona je sice pěkná pro úplné začátečníky, ale ukázkové příklady jsou chabé a celkově nic moc. Doporučuji si tady prostudovat všechny články Začínáme s VB.NET a pak ještě 2 díly seriálu Naučte se programátorsky myslet, tam najdete to, co hledáte.

Kód se málokdy opisuje nebo "detektivně" vymýšlí metodami pokus/omyl. Programování není o tom, zapamatovat si, jak se dělá to nebo ono a pamatovat si pro každou věc 20 řádků. Jde o to se nad řádky zamyslet a pochopit, co dělají. Pak už člověk kód vymyslí, je to jako když někomu vysvětlujete, co má udělat. Musíte vědět, co má program dělat a jak to má dělat, a pak už to jen napíšete v řeči VB.NET.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Moc díky za odpověď.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback