Čtení dat z DBF   otázka

VB.NET

Dobrý den, potřeboval bych radu - jak načíst data z DBF souboru. Požívám MS VB 2008 Express a nějak mi to nejde.

Když použiji toto:

Dim con As New OleDb.OleDbConnection()
con.ConnectionString = "Provider=VFPOLEDB.1;Data Source=C:\Zkouska.dbf;"

tak mi to nahlásí chybu - Memo file c:\kasa\sk.dbt is missing or is invalid.

Nevíte někdo jak s tím? Potřebuji z toho data jen načíst...

Díky

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nevím, zda je připojovací řetězec správně.

Zkusil bych se inspirovat zde: http://www.connectionstrings.com/dbf-fox...

To jsem samozřejmě zkoušel, ale píše mi to:

c:\Zkouska.dbf není platná cesta. Zkontrolujte, zda je cesta uvedena správně, a zda jste připojeni k serveru, na kterém je soubor umístěn.

Takže nevím co s tím...

"Memo file c:\kasa\sk.dbt is missing or is invalid." - zřejmě chybí potřebný soubor - http://www.fileinfo.net/extension/dbt

... a zřejmě se při čtení .dbf souboru načítají i data ze souboru .dbt - jenže ten tam asi chybí...

Jo, na .dbt se mi to taky občas odkazuje, jen nějak netuším, co to s tím má společného...

Takže babo raď. :o(

Zdravím,

DBT soubor je doplňující soubor k DBF kam si systém ukládá proměnné typu Text (ve Foxpro Memo). Takže pokud struktura DBF obsahuje tyto pole, musíte mít oba soubory (DBF i DBT). Bez DBT to DBF pak nejde otevřít, struktura by nebyla úplná. Myslím, že stačí ale k DBF vytvořit prázdný DBT a pak by DBF mělo jít otevřít (asi). Přijdetre ale o veškerá textová data.

DBT může být opravdu prázdný, nejspíše jde jen o jeho existetnci. Takže díky za pomoc, byla to maličkost, ale jak pomohla. :-)

Nicméně nastal jiný problém, vlastně 2.

1) Češtěna u načítaných dat

2) Pokud je v názvu sloupce nějaký český znak, sekne se program u otevírání spojení a hlásí: "Field name is a duplicate or invalid."

Díky moc za rady...

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback