Microsoft SQL Server Compact Edition 3.5   otázka

VB6/VBA

Ahoj,

chci požádat o radu, chtěl bych použít db v titulku pod vb6, celá aplikace má chodit na usb disku a tak by se mi to docela zamlouvalo, protože hlavní aplikace běží pod plnohodnotným sql 2005,a na usb se "odnaší práce" na jiné pracoviště - jen několik záznamů z hlavní db.

Takže se ptám je možné z vb6 přistoupit na Microsoft SQL Server Compact Edition 3.5.

Díky za odpověď.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Pokud použijete MDAC, tedy "klasické" ADODB, tak to

a) bude normálně chodit

b) způsobí nějaký problém, který pak můžeme řešit.

Podstatné ale je, abyste to normálně vyzkoušel a dal vědět, co chodí a co ne. Pokud vím, na "klasický" MSSQL 7.0, 2000 a 2005 se pomocí ADO dá připojit naprosto bez jakýchkoli problémů.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

A co přenášet tu malou část dat ve zpracovatelném formátu - například XML?

To je sice dobrý nápad, ale mám problém v tom, že xml s vb6 přímo nekomunikuje a příslušnou knihovnu už na stanice nedostanu - prostě je to tak, proto mne zajímala možnost použít compact edition 2005, snad se to podaří.

Použijte MSXML2, ta je ve Windows od verze 98 a nemělo by být nutné ji do systému jakkoliv instalovat.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback