Ahoj, v mém programu si načtu .txt soubor ve kterém postupně procházím jednotlivé řádky a pokud obsahuje mnou hledaný výraz (zadaný do textboxu) tak se celý řádek přiřadí do richtextboxu. Mám ale problém při vyhledávání pomocí "Contains" s rozlišením malých a velkých písmen. Soubor totiž obsahuje výpisy chybových hlášek a něktéré jsou psány velkými písmeny, jiné malými a podobně. Do textboxu ale musím zadávat hledáná slova přesně takže pokud např. řádek obsahuje hlášku "Chyba Snímače" a já zadám "snímače" tak mi to daný řádek nenajde. Můžete se podívat na kód a poradit jak ho upravit aby bylo jedno jestli do textboxu zadám hledaný výraz velkými nebo malými.
Private Sub Button1_Click_1(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
RichTextBox1.Text = ""
Dim soubor As New IO.StreamReader("eventy1.txt") 'otevřít soubor
Dim sb As New System.Text.StringBuilder() 'poskládání dlouhého řetězce
While Not soubor.EndOfStream 'číst, dokud nejsme na konci souboru
Dim text As String = soubor.ReadLine()
If text.Contains(TextBox1.Text) Then
sb.AppendLine(text)
End If
End While
RichTextBox1.Text = sb.ToString()
soubor.Close()
End Sub
...a ještě jeden malý problém mě trápi. Richtextbox mi po spuštění programu zalamuje řádky podle velikosti okna, potřeboval bych aby se řádky nezalamovaly ale objevil se dole scrollbar jako tomu je např. v klasickém notepadu (myslel jsem že by to mohla vyřešit vlastnost scrollbars=both ale asi se pletu) Děkuji za odpověďi.
|