rowfilter datum v ms access   zodpovězená otázka

VB.NET

Zdravím, mám problém s filtrováním v datagridview, pomocí rowfilter. Data jsou v MS access databazi.

form1.Dataset1.Tables("doklady").DefaultView.RowFilter = (datum='1.12.2008')
form1.DGVmain.DataSource = .DSPoklad.Tables("doklady").DefaultView

Tento kod funguje pokud je v tabulce krátké datum. Problém je, že datum v tabulce doklady je i s časovým údajem (1.12.2008 10:30)a to nedokážu odstranit.Ani nijak filtorvat. Nemáte s tím někdo zkušnosti Díky

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Možná by šlo převést všechna data na krátký tvar v datagridview. Ale to asi nechcete. Já bych to možná vyřešil tak, že bych vybral všechna větší, než 1.12.2008 0:00:01 a menší, než 2.12.2008 0:00:00. to je jediné, co mě teď napadlo :-) ale určitě bude elegantnější řešení.

V datagridview kratký tvar datumu mám,ale jak si myslím, rowfilter filtruje data v datasetu a pak zobrazí.Tam jsou ale s časem. Přesto jsi mi pomohl, filtrovat tímto způsobem jsem sice již zkoušel, ale dával jsem pouze datumy bez časových údajů.Jak jsem zadal i časy, vše funguje,jak má( zatím:-) )

Tady je tedy kod, který je funkční. Zobrazení 2.12.2008

form1.DataSet1.Tables("doklady").DefaultView.RowFilter = ("datum>='2.12.2008 0:00'and datum<='2.12.2008 23:59'")

Díky

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback