VB.NET díl 8 a 9   zodpovězená otázka

VB.NET

Ahoj, mám otázku k ukládání dat v 8. díle? Jde mi o to, že bych chtěl uložit data tak, aby se přepsal původní soubor database.txt. Článek ve mně vyvolal dojem, že by to tak mělo být...Po opětovném spuštění programu jsou data sice upravená, ale database.txt zůstává beze změny. Po uložení database.txt a spuštění programu mám opět původní seznam bez úprav.Kde tedy jsou uchovány nová data, když nejsou v database.txt?

v diskuzi pod článkem je položená podobná otázka,ale podle mě není odpověď na ni řešením mého problému

Dík

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Tak jsem si vytvořil druhý soubor database.txt a zadal k němu absolutní cestu a ten se přepisuje

Díky za odpovědi:)

No, absolutní cesty bych vřele nedoporučoval. Nedíval jsem se do diskuse pod článek, jestli tam už odpověď není, ale když ve Visual Studiu v okně Solution Exploreru na souboru nastavíte vlastnost Copy To Output Directory na hodnotu Copy If Newer, bude to fungovat a nic se přepisovat nebude.

Změny neuvidíte na souboru, který máte v projektu, ten aplikace nemění. Visual Studio před spuštění tento soubor zkopíruje do složky s EXE souborem a aplikace pak mění jen tu kopii.

výše uvedená změna vlastnosti řekne Visual Studiu, že nemá před každým spuštěním soubor kopírovat (protože tím ho Visual Studio vždy přepsalo původní verzí). Proto se data zachovají a soubor se přepisovat nebude. Absolutní cesty nepotřebujete a doporučuji je nepoužívat, nikdy nevíte, kde Vaše aplikace poběží.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Přesně tohle jsem potřeboval vědět, děkuji

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback