ukládání dat   zodpovězená otázka

VB.NET

ahoj,

dělám hru na způsob Sokobana a teď si zrovna lámu hlavu s ukládáním map. Mám např. trojrozměrné pole struktur, kde je uložena mapa celého domu; pak další pole struktur s informacemi o vlastnostech jednotlivých objektů a další proměnné...

Věřím, že je lepší metoda než všechno systematicky, hodnotu po hodnotě, zapisovat do textového souboru.

Můžu uložit např. celé pole najednou a pak ho zase najednou načíst a rovnou s ním pracovat? a můžu takto uložit i celou strukturu? Mohl bych veškeré proměnné deklarovat v jedné struktuře a celou ji uložit a kdykoliv načíst?

Jsem nesmírně zvědavý na vaše rady.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Pokud tomu dobře rozumím, potřebujete ukládat struktury, tedy řekněme objekty. K tomu slouží tzv. serializace, tedy proces, který umí stav objektu uložit "někam" (hodně to zjednodušuji). "Někam" může znamenat třeba XML soubor na disku, kus paměti a podobně. Ukládáte mapy ... tzn. pokud budete chtít udělat např. "editor map", tak potřebujete výsledek ukládat a načítat. K tomu přesně se dá serializace použít.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Noooo, to je přesně to, co hledám. Můžete mi o serializaci ještě něco říct? Jak se to dělá?

Říct Vám o serializaci si ce něco víc můžu, ale mnohem přínosnější pro Vás buede, když se na to podíváte sám. Pokud si zjistíte rozumné množství informací o System.Runtime.Serialization, tak dostanete, co jste hledal.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Moc vám děkuju, už jsem si našel i celý článek o této problematice na živě.cz.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback