Problém s odinstalací původní verze aplikace při instalaci aktuální verze   zodpovězená otázka

VB.NET

Zdravím všechny,

řeším takový problém. Aplikaci, kterou má napsánu ve Visual Studiu 2005 Standard Edition (konkrétně ve VB) instaluji pomocí instalačních souborů vytvořených standardním způsobem (tedy pomocí projektu Setup přímo ve Visual Studiu).

Instalátor funguje bez problémů. Pokud však sestavím novou verzi aplikace (změním verzi v Assembly info) a znovu vytvořím setup, pak po jeho spuštění mi instalátor nahlásí, že je nejdříve nutno odinstalovat původní verzi pomocí Přidat/Odebrat programy. V setup projektu mám nastaveno, že chci odebrat původní verzi aplikace. Zkoušel jsem i měnit upgrade kód v Setup a dokonce i měnit verzi setup, ale jediné, čeho jsem dosáhl je, že mi setup nabídl vygenerování nového ID aplikace, čímž jsem problém odstranil, ovšem za tu cenu, že se do systému přidá další verze aplikace (ale ta původní stále zůstává v Přidat/Odebrat programy). Tímto způsobem jsem si "zaplevelil" informace o nainstalovaných aplikacích. Tudy tedy cesta nevede.

Chtěl jsem se zeptat, zda někdo z Vás nevíte, kde bych mohl dělat chybu, případně jak přinutit instalátor, aby při instalaci aktuální verze aplikace tu původní nejdříve odinstaloval.

Díky moc za případné náměty nebo rady.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Vřele bych vám doporučil migrovat na Inno Setup, protože instalátor ve Visual Studiu je naprosto nepoužitelný.

nahlásit spamnahlásit spam 3 / 3 odpovědětodpovědět

Asi máte pravdu. Inno Setup jsem již v minulosti používal v souvislosti s jiným vývojovým prostředím.

Děkuji Vám za odpověď.

Instalátor ve Visual Studiu použitelný je, ale musí se s ním umět. Je pravda, že nastavit ho tak, aby dělal, co se po něm chce, je občas docela oříšek.

Z vlastních zkušeností i zkušeností kolegů musím konstatovat, že jediný použitelný instalátor postavený na technologii Windows Installer je buď profesionální (a velice drahý) InstallShield nebo Wise Installation Master, a z nástrojů dostupných zdarma zase velice komplexní a neefektivní Windows Installer XML (WiX). To co je k dispozici ve Visual Studiu je hračka pro děti.

Tentokrát si dovolím souhlasit s p. Linhartem, instalátor ve Visual Studiu je, ve srovnání s InnoSetupem, nepoužitelnou hračkou. Ovšem taky mě jednou vypekl Innosetup, a to když jsem nepovýšil číslo verze ani číslo assembly a pak jsem doufal, že při flagu "ignoreversion" to tu binárku přepíše každopádně. "replacesameversion" je to, co jsem hledal ;-( ale nevěděl jsem o tom. Člověk se stále učí.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback