Obávám se, že ta diakritika je vážně problém :-D Jednak proto, že je to specialita češtiny a jednak proto, že na anglických klávesnicích, anglicky psaném e-mailu, angličtině obecě ji prostě nevyužívám, takže, ačkoliv se mi to stalo již poněkolikáté, je to síla zvyku. Abych to trochu upřesnil. Jak jsem řekl, mám jednu velkou tabulku v Excelu, má řádově tisíce řádku a 15 sloupců - konkrétně nějakých strojů. K danému stroji je samozřejmě jeho typ, umístění, technické informace atp. Jediné, co je ve své podstatě jedinečné, jsou názvy zařízení - tzn. že je x zařízení, která mají stejné umístění, obdobně y zařízení, která jsou stejného typu (rozuměj například motor, transformátor apod.). Danou tabulkou potřebuji naplnit SQL - číselníky, které se mi logicky spojí relacemi - pro dané zařízení budu mít jeho typ, umístění, umístění umístění (provoz - stavba - technické místo apod.). Nu, ale jak toho dosáhnout. Překopírováním samozřejmě ne, protože to by tam byla hromada duplicit, ručním plněním také ne, protože by to zabralo měsíce. Tak jak? Spíš se ptám, jestli někdo nezná nějaký nástroj. Query builder tuším převádí danou tabulku do SQL, nikoliv urřitý výběr do určité tabulky...
|