VB.NET, WinForms
22. 10. 2008 0:24
Petr Košan
2 15
Dobrý den
Vím, že je to asi základní věc, ale už se tady s tím trápím strašně dlouho a nemůžu na to přijít.. Tak jsem se rozhodl, že se zeptám zkušenějších.. V programu, který se snažím napsat ukládám některé vlastnosti do XML souboru. Když jsem ale narazil na vlastnost BackColor (nebo jinouColor), nevím jak ji ze string proměnné uložit do vlastnosti objektu. do souboru ji ukládám Objekt.BackColor.ToString. Mohl by mi nekdo prosím poradit. Přwdem děkuji.
22. 10. 2008 7:42
Honza Dědek
222 793
Dobrý den, nevím jestli jsem přesně pohopil váš problém.
Já si ukládám barevné hodnoty ARGB které si pak načtu a dosadím je takto:
frmAplikace.TabPage1.BackColor = Color.FromArgb(Ar, Rr, Gr, Br)
22. 10. 2008 9:03
Ondřej Linhart
-553 3274
Daleko lepší řešení je ukládat barvu ve formátu HTML barvy (např. #FFFF0000) na což je určena třída System.Drawing.ColorTranslator. Jednak je to standardizovaný formát a jednak je třeba ukládat pouze jedinou hodnotu.
Dim htmlColor As String = ColorTranslator.ToHtml(Drawing.Color.Black) Dim color As Color = ColorTranslator.FromHtml(htmlColor)
22. 10. 2008 21:18
Děkuji za odpovědi, samozdřejmě jsem na to šel původně úplně špatně.
Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování. Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?
Nahlásit Zrušit
zavřít