RichTextBox aktivácia   otázka

VB.NET, WinForms

chcel by som sa spýtať ako mám odchytiť udalosť stlačenia Enter v RTB a ešte ako mám aktivovať rtb myslím že mi v programe prebehne nejaká funkcia a na konci bude kód ktorí mi aktivuje rtb teda do neho hodí kurzor a môžem okamžite písať...

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nejsem si ted uplne jist, ale tusim, ze by mohlo fungovat neco takoveho pro aktivaci:

RichtextBox.Focus()

' nastaveni aktivniho prvku
RichtextBox.Focus() 

a pro odchyceni udalosti... nejsem si jist, jak presne to myslite, jestli chcete neco vypsat, kdyz se aktivuje - klikne se na nej, tak napriklad:

Handles RichtextBox.Enter

Ale jestli myslite odchyceni noveho radku, pak zrejme budete muset reagovat na kazdou klavesu, kterou nekdo zmackne a testovat, zda to neni Chr(13)...

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Pokiaľ by ste mali na forme dva RichTextboxi s nazvami RichTextBox1 a RichTextBox2 tak tento kód zaistí, že keď v prvom stlačíte enter kurzor sa presunie do druhého.

Private Sub RichTextBox1_KeyDown(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.KeyEventArgs) Handles RichTextBox1.KeyDown
        Select Case e.KeyCode
            Case Keys.Enter
                Me.RichTextBox2.Focus()
        End Select
    End Sub

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback