Wrapper na winmm.dll   zodpovězená otázka

VB.NET

Zdravím,

chtěl bych se zeptat, zda existuje nativní wrapper na winmm.dll, který by byl tak nějak přátelský k začítečníkovi jako já a poskytoval běžnou funkcionalitu audio/video přehrávačů? Donedávna jsem skvěle vystačil s Mitov (http://www.mitov.com/ ) komponentami, které bravurně přehrávali, uměli vše potřebné a byly rychlé. Teď mi ovšem z mě neznámého důvodu jednoduše nefungují, a tak pracuji s winmm.

Děkuji za pomoc a přeji hezký den

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

winmm.dll je samo o sobě nativní. Pojem "nativní" znamená, že se jedná o Unmanaged kód dané platformy, v tomto případě Win32. Pokud se ptáte zda-li existuje Managed wrapper pro tuto knihovnu, tak oficiálně nic takového není. Vzhledem k tomu, že tato knihovna neobsahuje žádná COM rozhraní, tak není žádná možnost automatického vytvoření COM Interop wrapperu.

Jinak nechápu proč pro přehrávání audia a videa používat tuto letitou záležitost, když přesně pro tyto účely byl stvořen Managed DirectX (DirectX.AudioVideoPlayback).

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Děkuji za Vaši odpověď a omlouvám se za zmatky v pojmech.

DirectX nepoužívám proto, že chci jen velmi základní operace s audiem a videem a přišlo mi, že DX je tak trochu kanon na vrabce.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Práce s DirectX.AudioVideoPlayback je nesrovnatelně jednodušší než s winmm.dll a navíc poskytuje daleko větší možnosti.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback