MS Access - problém s funkcí   otázka

VB.NET

Ahoj, mám problém s funkcí uloženou v MS access. Udělal jsem si ve VB aplikaci která se pře oleDb připojí k databázi v accessu a spustí několik aktualizačních dotazů, které jsou v accessu uloženy (tzn. volám je pouze jménem dotazu, nepíšu celý dotaz ve VB). Problém je v tom, že jeden dotaz využívá funkci kterou si kolega v accessu udělal. Když se tento dotaz pokusím spustit z mojí aplikace, vyhodí mi to chybu: "Nedefinovaná funkce WorkingDays2 ve výrazu. Nesetkali jste se s tím někdo?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Mám podobnou zkušenost,v projektu pod Accesem s funkcemi v dotazech nebyl problem,ale zavolat takový dotaz z VB se mi nedařilo.

Přidání reference na knihovnu access do VB a pak volat dotaz jako z Accessu se mi nezdálo,nemám s tím zkušenost,ani nevím, zda by to bylo dobré řešení.

Máte moji účast,ale jak nad tím vyzrát nevím. Mnoho zdaru!

Takže jsem trošku pokročil:) Našel jsem tento příklad:

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/...

Takto by měli jít spouštět funkce a procedury uložené ve VBA (v excelu,wordu,accessu atd.)

Funguje to přes activeX (přidal jsem si referenci na Microsoft Access 11.0 Object Library a Microsoft ActiveX Data Objects 2.7 Library). Problém je že mi to v pohodě funguje s tím wordem i excelem ale když se pokusím otevřít access hází mi to chybu:

Program Microsoft Office Access nemůže otevřít databázi. Databáze je zřejmě otevřena jiným uživatelem pro výhradní přístup, nebo databázový soubor chybí.

Přitom vím naprosto jistě že databáze je zavřená, soubor existuje a v adrese není překlep. Zkoušel jsem i restart jestli to náhodou někde nevísí ale nepomohlo to:(

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback