Ad 1) Ano, ale bez ActiveX vám nepůjdou i některé služby - např. Windows Live One Care, což je moc pěkný online antivirák a podle mnoha ohlasů je velice kvalitní. Je jasné, že je tato technologie snadno zneužitelná, od toho se také dají ActiveX komponenty podepisovat. Podepsané komponenty Explorer povolí, nepodepsané ne (IE6 SP2). Ad 2) Tato chyba už byla opravena v rámci kumulativní aktualizace. Ad 3) To je ovšem dost hypotetické, ale uznávám, že se to stát může. Alternativní prohlížeče nemají tolik děr, protože mimo jiné polovinu technologií neumí (viz třeba ty ActiveX). Je pravda, že ActiveX není ideální technologie a rozhodně neměla být vůbec vymyšlena, realita je taková, že se bez ní na některé banky zkrátka nedostanete. Ani tyto problémy ale nic nemění na tom, že pokud nenavštěvujete weby s nelegálním obsahem (warez), nehrozí vám prakticky nic. Pokud se někdo soustředí na vývoj virů pro Firefox, najdou se v něm také chyby. Program bez chyb neexistuje. Používání prohlížeče je samozřejmě otázka osobních preferencí a zvyku. Každému vyhovuje něco jiného. Webdesignéři to holt mají těžké, každý prohlížeč si dělá, co chce. Mimochodem, před chvílí jsem si kvůli odladění té chyby s fórem nainstaloval Firefox a třikrát mi spadlo Visual Studio. Nikdy před tím mi to neudělalo. Buď je to zákon schválnosti anebo mě ten prohlížeč nemá rád.
|