vytížení paměti aplikací   zodpovězená otázka

VB.NET

Zatim spis v obecné rovině. Jaké operace (funkce, algoritmy) mají největší vliv na vytížení paměti?

Mam aplikaci cca 200 řádku kodu s 1 formem vytvorenou ve VS2005, provadim trideni max. 20 zaznámů načtených z txt, prirazovani zaznamů do list boxu vcetne pidi obrazku. Zadna dlouha nebo casto se opakujici smycka nejede. Exe soubor ma 100kB bezi v CAD programu (CATIA) a odkazuje se na 200kB neregistrovanou knihovnu (Interop.INFITF.dll).

Aplikace vytezuje stale 40MB paměti, coz mi prijde dost. Jak by se daly analyzovat jedn. části kodu s ohledem na paměť? Nebo to dělá ta nereg. knihovna?

dik

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Váš dotaz absolutně nedává smysl, přečtěte si to po sobě občas.

"Exe soubor má 100 kB bezi v CAD programu" - to má znamenat co?

"odkazuje se na 200 kB neregistrovanou knihovnu (Interop.INFITF.dll)" - další hovadina, Interop.*.dll je Managed wrapper do Unmanaged COM rozhraní, které je zaregistrované na daném počítači.

"Aplikace vytezuje stale 40MB pameti" - jaká aplikace? Snad ne ta se 200 řádky kódu...

Managed kód se dá profilovat (zkoumat využití paměti a časy jednotlivých metod) v různých nástrojích. Příkladem budiž Performance Wizard z Visual Studia Team System, nebo aplikace třetích stran ANTS Profiler.

A naučte se psát s diakritikou, kdo to má luštit.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Pouze připomínky k textu kolegy( jak jsem dotaz pochopil já):

Úslovím, že "Exe soubor běží pod CAD..." zřejmě autor myslel, že v něm zajišťuje interoperiabilitu se svým CAD systémem (spustí to příkazem zevnitř CAD systému (jako "makro") a ono to komunikuje s prostředím CAD systému (jako s jinými "COM komptibilními" produkty).

S CATIA sice nemám osobně zkušenosti, ale předpokládám, že ta autorem udávaná knihovna je právě veřejná knihovna tohoto CAD systému, pro zajištění této interoperiability (osobně používám podobné mechanismy, ale u jiného CAD systému).

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

No jistě že si vezme 40MB. A to buďte ještě rád. Píšu aplikace pracující s objekty CATIE celkem často. O CATII je obecně známo, že je to žrout výkonu a hlavně paměti. CATIA se však používá výhradně na silných strojích. Být vámi, nechám těch 40MB být...

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Je to přesně tak jak píše Viktor. Ondřejovi se omlouvám za telegrafické zdělení. Odpověd nereg. autora mě ubezpečila, že další optimal. by asi nevedly k radikálnímu snížení vyt. paměti, smířím se se "žroutstvím" Catie. Na workstations skutečně není 40MB zásadní zátěž, pouze mě ta nenasytnost překvapila..

Děkuji všem.

p.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback