Dobrý den, asi nejdříve bych popsal, co je mým cílem. Rád bych si vytvořil konfigurační soubor. Nechci již používat INI soubory a rád bych to udělal ve formě XML souboru. Načtení hodnot zvládám bez problému, ale mám problém s editací jednotlivých hodnot. Nevíte jak se to dá řešit? Hledám už 2 dny na internetu a experimentuju a nich se mi nedaří rozchodit. A ChilkatDotNet.dll se mi nechce používat díky licenci. Přidávám ještě kód: app.config ---------------------- <?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?> <configuration> <appSettings> <add key="Predvolba" value="+420 "/> </appSettings> </configuration> Kód programu: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 | Imports System.Xml
Imports System.Configuration
Dim config As Configuration.ConfigurationSettings
Dim strStat As String = config.AppSettings( "stat" )
Dim strPredvolba As String = config.AppSettings( "predvolba" )
|
... a dál jsou desítky pokusů na update hdonot, které nejedou. Mějme např. <add key="Predvolba" value="+420 "/> a na formuláři textové pole txtPredvolba. Po kliknutí na cmdSave se mi provede, že se změní hodnota <add key="Predvolba" value="+420 "/> na hodnotu <add key="Predvolba" value="Moje nová hodnota předaná z txtPredvolba "/> Doufám že Vás tím moc neotravuji, ale už vůbec nevím, jak se pohnout dále. PSko: Neuvažujete nad nějakým seriálem o XML?
|