Automatické zapnutí programu v určitou dobu   zodpovězená otázka

VB.NET

Dělám program na zálohování dat. Tento program docela vytěžuje počítač, a proto bych chtěl, aby se mi zapínal sám od sebe, třeba o půlnoci, kdy v kanclu nikdo neni.

Řesil bych to tak, Že bych svuj programek nechal spustit vzdy po spuštění počítače. V programku by byl časovač, který by neustále kontroloval systémové hodiny. Až systémové hodiny = nastavený čas tak se spustí zálohování.

Mám strach, abych tím časovčem moc nevytežoval procesor. Neexistuje elegantnější cesta?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

taky jsem dělal něco podobnýho a vytížení procesoru je nulový. Když bude porovnávat jenom čas a nebude zpracovávat jiný data, tak je to bez problémů...

No tak to bych to doporučil napsat jako systémovou službu a jako časovač použít System.Threading.Timer...

Možná bych šel cestou nejmenšího odporu a start vašeho zálohovače bych nechal na klasických Windowsovských "Naplánovaných úlohách". Lze tak spustit program, aniž by musel být např. přihlášený uživatel na PC.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Přesně tak, navíc se dá nastavit mnoho různých dalších parametrů, jako třeba že se má počítač probudit z režimu spánku, aby akci provedl.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Snazil jsem se vyuzít tech planovaných úloh, ale pise mi to error:

Plánovač úloh

Při pokusu o nastavení informací o účtu úlohy došlo k chybě..

Příslušná chyba:

0x80070005: Přístup byl odepřen.

K provedení požadované operace nemáte oprávnění..

Pravděpodobně se ta aplikace pokouší dostat tam, kam s nastaveným uživatelským účtem nemá přístup.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback