Přesun položky do jiné tabulky ( INSERT-> DELETE )   zodpovězená otázka

Databáze

Ahoj, mám 2 tabulky se stejnou strukturou a potřebuji dotazem přesunout položku z jedné tabulky do druhé (tzn. do druhé se vloží a z první vymaže). Řeším to tak že insertem záznam do druhé tabulky vložím a hned ho deletem z první vymažu. Napadlo mě ale, jestli není nějáký SQL příkaz přímo na přesun záznamu (takže by se to dělalo jedním dotazem a ne 2). Bylo by to lepší i kvůli tomu, že by se mohlo stát že jeden uživatel provede insert ale než stačí provést delete jiný uživatel se pokusí provést insert znovu. Nebo to si SQL server hlídá sám?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Na přesun dat žádná funkce není.

Ohlídání tzv. konkurenčního stavu (víc uživatelů přistupuje do stejných dat) lze vyřešit transakcí. Kupte si o tom nějakou knížku (výborná: http://www.zonerpress.cz/kniha/pro-progr... ). Já budu tyto stavy vysvětlovat ve svém seriálu cca za 2 díly.

Děkuji za odpověď. Přesně tuto knihu mám:) Našel jsem že to jde ohlídat pomocí zámků ale než se do toho ponořím hlouběji chtěl jsem vědět, zda na to není nějáká funkce. Jdu tedy studovat;)

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback