Přeji hezký večer, Podařilo se mi po pár hodinách konečně pochopit čtení/zápis z/do XML souboru. Tahám si z něho údaje do Comboboxu. Ale nastal mi problém, když v něm potřebuji najít a předat nějaký údaj a nikde se nemůžu dopídit ani žádného nakopnutí kupředu. mám soubor family.xml: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <plemena> <plemeno id="100"> <ces>Americky kokrspanel</ces> <orig>American cocker</orig> </plemeno> <plemeno id="101"> <ces>Anglicky kokrspanel</ces> <orig>English cockerapniel</orig> </plemeno> <plemeno id="207"> <ces>Border kolie</ces> <orig>Border collie</orig> </plemeno> </plemena> Výsledek by měl být (bez těch čísel vepředu): 100 | Americky kokrspanel (American cocker) 101 | Anglicky kokrspanel (English cockerapniel) 207 | Border kolie (Border collie) Toto ještě problém není, ovšem mám problém, jak určit nad jednotlivýma položkama index, tj. aby Americky kokrspanel měl index 100, Anglicky kokrspanel měl index 101 a Border kolie aby měla index 207. Tj. když si vyberu z comboboxu třeba Anglicky kokrspanel, diplním další údaje a dám uložit do DB, potřebuji uložit do sloupce IDP hodnotu 101. Ale jak tu hodnotu mám vzít? Celý den zkouším rlzné pokusy, gůglím a stále nic nenacházím a byl bych vděčý za jakýkoliv nástřel. Na výpis používám tohle (ale nevytváří to indexy)
Try
Dim m_xmld As XmlDocument
Dim m_nodelist As XmlNodeList
Dim m_node As XmlNode
'Create the XML Document
m_xmld = New XmlDocument()
'Load the Xml file
m_xmld.Load("C:\xml\family.xml")
'Get the list of name nodes
m_nodelist = m_xmld.SelectNodes("/plemena/plemeno")
'Loop through the nodes
For Each m_node In m_nodelist
'Get the Gender Attribute Value
Dim id = m_node.Attributes.GetNamedItem("id").Value
'Get the firstName Element Value
Dim ces = m_node.ChildNodes.Item(0).InnerText
'Get the lastName Element Value
Dim orig = m_node.ChildNodes.Item(1).InnerText
'Write Result to the Console
cmbPlemeno.Items.Add(id & " | " & ces & " | " & orig)
Next
Catch errorVariable As Exception
Console.Write(errorVariable.ToString())
End Try
Být nejlepší znamená chybovat, ale jít dál. - Ernest Hemingway -
|