VB.NET
14. 8. 2008 9:44
Antonín Kučera
1 7
Dobrý den, je možné směřovat grafický výstup do komponenty Panel?
Například DrawLine(mypen,.... je možné orientovat ve vztahu k X a Y bodům, vztaženým k okraji panelu? Usnadnilo by to výstup při rozmisťování objektů na displeji. Děkuji
14. 8. 2008 9:50
Ondřej Linhart
-553 3274
Když budete provádět kreslení na událost Paint od Panelu, tak můžete použít relativní souřadnice vzhledem k tomuto panelu. Všechny potřebné hodnoty dostanete v parametru e této události.
15. 8. 2008 11:43
Díky za radu, funguje to. Mám ale ještě jeden dotaz - lze vyvolat obraz nějak podobně jak příkazem
Me.CreateGraphics().DrawImage(imgPokus, 0, 0), aby bylo možné kreslit na pozadí a vyvolat do panelu pouze hotovou kresbu? Děkuji za pomoc.
15. 8. 2008 13:06
Jan Novák
237 783
Kreslete si do bitmapy a na panel pak vykreslete pouze tu:
Dim bmp as new bitmap(panel1.width, panel1.height) Using g as graphics = graphics.fromimage(bmp) ' kreslete do g End Using panel1.creategraphics.drawimage(bmp, point.empty)
15. 8. 2008 14:15
anonym
62.168.44.170
Díky, sice mně to dalo ještě trochu zkoušení, ale byl jsem naveden na správný směr.
Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování. Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?
Nahlásit Zrušit
zavřít