Mám takovou prosbu, načítám normálně data z databáze pomocí:
Protected Sub Button1_Click(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
Dim con As SqlConnection
Dim ada As SqlDataAdapter
'Dim dst As DataSet
Dim dst As DataTable
con = New SqlConnection("Data Source=jmeno_sql_serveru;Initial Catalog=jmeno databaze;User ID=user; Password=password;")
ada = New SqlDataAdapter("select * from jmeno_table where [partno] like '" + TextBox2.Text + "%'", con)
'dst = New DataSet
dst = New DataTable
con.Open()
'ada.Fill(dst, "Zaci")
ada.Fill(dst)
con.Close()
Na začátku filtruju...ale to neřešme. V tomto kódu používám proměnnou dst jako typ table. Nevím zda je to správně, nebo má spíš někdo jiný návrh,co je nejjednoduší použít za typ. GridView znám,ale třeba je ještě něco lepšího. Totiž chtěl bych tyto data co načtu zobrazovat v jiném pořadí, než příjdou z databáze. GridView je pouze tupe zobrazi a to nechci.Zkratka a dobře přidat sloupce třeba doprostřed mezi načtené (mám z databáze načteno 10 sloupců)-přidat sloupec mezi 6 a 7 sloupec a potom ještě řádky nakonec. Vím že potom není problém z datatable do gridview,ale tak se raději ptám. Hlavně jsem zatím nevyřešil tu záměnu sloupců a přidávání. Že by to šlo nějakým sql dotazem? Díky za informace co kdo navrhne.
|