ASP.NET WebForms
7. 8. 2008 12:18
anonym
194.247.127.36
Chtěl jsem se zeptat,jak zobrazím proměnnou v default.aspx.
Zatím mám v souboru default.aspx.vb tento řádek, předním ještě nějaké podmínky.
Dim p As String p = "Nenalezeno"
Jak ted v default.aspx odkážu na tuto proměnnou p?
Diky
7. 8. 2008 12:47
Tomáš Herceg
1847 3847
Proměnná se do stránky nedá jednoduše vypsat jako třeba v PHP, musíte do stránky umístit komponentu Literal nebo Label a nastavit mu vlastnost Text na příslušnou proměnnou.
V Default.aspx:
<asp:Literal ID="MujLiteral" runat="server" />
V souboru s kódem:
Dim p As String = "moje proměnná" MujLiteral.Text = p
7. 8. 2008 15:07
Dekuji moc,jeste jsem zkousel vlastnost Application("promena"), ta by taky mohla jit,ale to od vas je asi lepsi.
7. 8. 2008 16:47
Do stránky se prostě informace v ASP.NET vypisují do komponent, jinak to nejde (kromě zastaralého způsobu z ASP přes <% %>, který by se ale používat moc neměl).
7. 8. 2008 16:42
Ještě připomínka.Toto navržené je dobré,ale jak nyní umístím výpis až za komponenty co mám v dokumentu?
Takto mám navrchu položku literal,mám ji tedy umístit až na konec?
Co když tuto položku literal nechci zobrazovat a chci hodnotu literal zobrazit do textbox?
Co navrhujete?
Diky za info.
7. 8. 2008 16:48
Navrhuji vám, abyste si pořádně přečetl tutoriál ASP.NET pro začátečníky tady na serveru, pochopíte z něj všechno a nebudete muset zaplňovat fórum dotazy, které jsou úplně zbytečné.
Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování. Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?
Nahlásit Zrušit
zavřít