Zdravím, stala se mi záhadná a mou šedou kůrou nevysvětlitelná věc. Napsal jsem si skutečně miniaturní program na zhotovování obrázků z obrazovky, následující:
Dim Photo As New Bitmap(Frame.Width, Frame.Height)
Dim Camera As Graphics = Graphics.FromImage(Photo)
Camera.CopyFromScreen(Me.PointToScreen(Me.Frame.Location), New Point(0, 0), Frame.Size)
Funguje perfektně, taky na něm není co zkazit, ale můj problém je jinde. Pomocí programu VLC media player jsem přehrával MP4 soubor a shodou okolností se mi část obrazu z VLC dostala do obrázku foceného tím mým programem. Obrázek se uložil do schránky a já jej hbitým chvatem vložil do IrfanView. Přesně ta plocha obrázku, kde nebylo video se vložila exaktně podle originálu, avšak plocha, kde probíhalo přehrávání videa se stala průhlednou až přes okno IView a zobrazuje černou všude kde není video a tam kde je dojde k zobrazení té které plochy videa. Samozřejmě reaguje na přesouvání atp. Napadl mne termín "hardwareová akcelerace", kterému sám nerozumím, ale vím, že v podobných opičárnách mívá prsty. Pokud někdo tušíte, čím je to způsobeno, prosím osvětlete mi to, protože já s přiznám bez mučení, že absolutně nechápu. Předem díky
|