Dobrý den. Trochu jsem se ztratil a tak potřebuju vyvést na správnou cestu. Visual Studio jakožto vývojové prostředí (nemyslím teď vlastní naprogramované aplikace) umožňuje zpracovávat a vytvářet i XML a XSLT soubory. Včetně podpory Intellisence. Takže se ptám, jak využít VS při tvorbě XSLT souboru? Konkrétně... Mám vstupní soubor XML s daty, která potřebuji přetransformovat na jiné XML. Mám i ukázku vstupního XML souboru (což není dokonalé, ale jako vizuální pomůcka ke kontrole to celkem stačí), ale mám hlavně XSD soubory popisující, jak by měl výstupní soubor vypadat. A teď jde o to, jak využít VS k tvorbě toho XSL souboru, aby automaticky probíhala kontrola validnosti podle XSD a zároveň se pomocí Intellisence objevovalo při zapisování instrukcí do XSL souboru, které tagy jsou v daném okamžiku vhodné. Ztratil jsem se v tom. Nevím, jestli je to možné. Nebo jestli jde pomocí Intellisence očekávat podporu pouze při ruční tvorbě výstupního XML, ale nikoli při tvorbě XSL... Jde mi vlastně o to, jaké hodnoty nastavit v Properties windows a hlavně u kterých souborů (jestli u XSL nebo u XML vstupního či výstupního). Já snad vyzkoušel u všechny varianty. Má s tím někdo zkušenost? Děkuji uctivě Petr Vavřinec
|