Proc : Prejete si , aby nekdo zverejnoval Vasi IP adresu bez Vaseho souhlasu?   připomínka

Offtopic

Proc zverejnujete na svych strankach IP adresy neregistrovanych ucastniku diskuse?

A to bez bez upozorneni!

U registrovanych taky nezverejnujete jejich IP adresy.

Nelibi se mi to, meli by jste s tim neco udelat !!

Tema:

Prejete si , aby nekdo zverejnoval Vasi IP adresu bez Vaseho souhlasu?

nahlásit spamnahlásit spam -2 / 2 odpovědětodpovědět

Mně zveřejnění mojí IP adresy nevadí vzhledem k tomu, že pokud si ji někdo bude chtít zjistit stejně si ji zjistí. (například pokud používáte pro komunikaci nějáký instant messenger, tak v některých případech se druhé straně přímo objevuje Vaše IP, na spoustě jiných diskuzích je IP take zobrazována atd.)

nahlásit spamnahlásit spam 3 / 3 odpovědětodpovědět

Samozřejmě si zveřejňování svojí adresy nepřeju, stejně tak jako si nepřeju mazání svých relevantních komntářů administrátory tohoto serveru. Ale protože obojí se děje, přestal jsem se tady účastnit diskusí.

Petr Zajíc

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

A jaké byly ty relevantní komentáře?

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

IP adresa na Internetu není žádné tajemství, je to veřejný údaj, bez kterého se komunikace nad protokolem IP nedá provozovat. Takže nevidím důvod, proč by se měla IP adresa nezobrazovat. Upozornění, že se IP zobrazí, není podle mého názoru zákonem stanovené, není to žádný osobní údaj, nedá se použít k identifikaci osoby, jen k identifikaci počítače, a to ještě těžko, protože mnoho počítačů je na sdílených sítích. Nebo je IP adresa z hlediska právního řádu ČR osobní údaj?

Co se týče mazání komentářů, můžete se tvářit jakkoliv uraženě, ale pokud to někomu nedochází, tento web je naše soukromé vlastnictví a ti, kdo rozhodují, co zde bude a co ne, jsme my - admini. Tím, že píšeme články, myslím, pomáháme komunitě a programátorům dost, ale vyhrazujeme si právo nechat zde komentáře, které se nám líbí. Můžete proti tomu mít námitky jaké chcete, ale pokud se vám to nelíbí, nediskutujte. Nemažu příspěvky lidí s jiným názorem, ale mažu ty, kde na mě lidé nasazují. Nejsem neomylný a když se zmýlím, a je potřeba na to upozorňovat, ovšem přiměřenou formou.

"... Nebo je IP adresa z hlediska právního řádu ČR osobní údaj? ..."

Zatím IP adresa osobním údajem není, ale pokud vím od ledna 08 se něco takového vaří (rozuměj připravuje) v EU.

Jinak IP adresa se dost často nedá použít k ani k té identifikaci. Bo IP adresa o vás nic moc vypovídat nemusí, připojíte-li se přes nějaký proxy server umístěný v Rusku či Číně (nebo kdekoliv jinde, nebo přes více proxy serverů) a jste v podstatě nedohledatelný.

EU bych nejradši nakopnul a poslal do háje, ale to je trochu jiná kapitola. Pokud vím, zatím nic takového neplatí, až bude, tak IP adresy zobrazovat nebudeme.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

To jsme rádi. Ale důvod k tomu jistě byl. Soudě i podle hodnocení těch příspěvků a prudké reakce ostatních užitelů to nebyl jen můj osobní názor.

Musím říct, že se ale k těmto opatřením uchylujeme v naprosto ojedinělých případech (při dnešní návštěvnosti je to cca 1 člověk za čtvrt roku).

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

Když už tu obrazně za něco bojujete, tak mrzí mě, že jste si ani nepřečetl pravidla publikování. Příspěvek jste zařadil jako dotaz do kategorie Visual Basic. Ručně jsem ho musel přesunou a změnit aby odpovídal a neztratila tak kategorizace smysl. Dál mi celkem vadí, že píšete bez háčků a čárek, opět věc porušující pravidla. Věci jako anonymní příspěvek bez podepsání ani neřeším, protože na to máte právo. Na druhou stranu si myslím, že podepsat se by dodalo příspěvku na důvěrohodnosti.

Ohledně IP adres nic měnit nebudeme. Není to osobní údaj. Pokud Vám to vadí, zaregistrujte se. Původně jsme chtěli anonymní příspěvky zrušit úplně. Diskutovat o programování není něco, kvůli čemu se schovávat za internet. Nakonec je podmínkou jen zveřejnění IP adresy + opisování písmenek z obrázku při vkládání.

Já bych chtěl jenom ragovat na větu "Původně jsme chtěli anonymní příspěvky zrušit úplně." Já jsem rád že jste to neudělali, protože já jsem se sice někdy před čtvrt rokem ze svého počítače zaregistroval, ale informace o programování na tomto foru a internetu celkově hledám z 99% z práce, odkud se mi na tyto stránky bohužel nejde přihlásit.

A co to znamená nefunguje? Popište ten problém přesněji, ať ho můžeme vyřešit, nejlépe mi pošlete na mail, co přesně na tom zlobí.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback